Skip to content
Logo
Search
Home » Termeni & Conditii

Termeni & Conditii

Introducere

Prezentul document, prin conţinutul său, pune la dispoziţia utilizatorilor Regulamentul privind Termenii şi Condiţiile de utilizare a site-ului www.jackscustomhats.com.

Website-ul www.jackscustomhats.com este operat de către Varzopov Mădălin PFA, cu sediul în 032327, Aleea Ninsorii nr. 30A, 32-34, Corp C1, S.T. 4, Camera 2, sector 3, România, înscrisă în Registrul Comerţului – Cod Unic de Înregistrare 43210286, denumit în continuare “Societatea”. Persoana fizică sau juridică care comandă și achiziționează produse prin intermediul site-ului www.jackscustomhats.com este denumită în continuare Client.

Societatea își rezervă dreptul de a modifica conținutul și/sau structura website-ului în orice moment și fără nicio informare prealabilă. Utilizarea acestui site implică acceptarea acestor termeni și condiții. Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor.

Întregul conținut al site-ului www.jackscustomhats.com este proprietatea Societății și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fără acordul în scris al Societății, a oricăror informații, date sau fotografii, desene, logo-uri, materiale video sau audio, se pedepsește în conformitate cu legislația în vigoare (administrativ, civil sau penal).

Descărcarea sau copierea materialelor de pe acest site este permisă numai pentru uz personal, non-comercial. Nu este permisă reproducerea (exceptând uzul personal, non-comercial), publicarea, transmiterea, distribuirea, afişarea, ştergerea, adăugarea, modificarea, crearea unor lucrări derivate, vinderea sau participarea la vânzarea oricăror materiale din conţinutul acestui site, al oricărui software aferent. Orice altă utilizare a materialelor de pe acest website, inclusiv reproducerea în alte scopuri decât cel personal, non-comercial, modificarea, distribuirea sau republicarea, fără acordul prealabil, în scris, din partea Societății, este strict interzisă.

Securitatea datelor personale și a informațiilor

Datele personale introduse de către Client vor fi folosite de Societate numai în scopul declarat al acestui site: facturarea, livrarea produselor comandate, confirmarea comenzilor, eventualele promoții, facilitarea comunicării cu clienții săi, informarea acestora cu privire la funcționarea site-ului etc.

Informațiile din formularul de comandă nu vor fi furnizate unei terțe părți decât în urma unei cereri explicite din partea Clientului.

Pe site-ul www.jackscustomhats.com, utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesare. Societatea nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea datelor personale.

Datele personale vor putea fi însă transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Societatea garantează securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise prin sistemul său informatic dar nu își asumă responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de orice defecțiuni sau erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul și nici nu garantează faptul că site-ul, serverul/serverele sau emailurile expediate de contact@jackscustomhats.com nu conțin viruși sau alte componente dăunătoare. De asemenea, Societatea nu răspunde pentru defecțiunile care periclitează securitatea serverului pe care este găzduit site-ul.

Conținutul site-ului și declinarea responsabilității

Societatea nu își asumă nicio responsabilitate și nu poate fi făcută vinovată de nici un prejudiciu rezultat în urma accesării informațiilor prezentate pe site sau din incapacitatea de folosire a informațiilor.

Odată cu lansarea comenzii și cumpărarea produsului/produselor, clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, acestea având valoare de contract valabil încheiat.

În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, societatea își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută. Valoarea maximă a obligațiilor Societății, față de orice client, în cazul nelivrarii sau livrării necorespunzătoare, este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.

Magazinul www.jackscustomhats.com nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care vizitatorii le-ar putea avea din cauza nefuncționării temporare sau defectuoase a acestui site.

Societatea nu răspunde de conținutul și calitatea site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul www.jackscustomhats.com, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză.

Societatea nu garantează că descrierea produselor sau orice alt conținut al site-ului este lipsit de erori sau că este complet. De asemenea nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi făcută responsabilă pentru niciun fel de pagube apărute prin folosirea în orice fel a produselor achiziționate prin intermediul acestui site.

Descrierile produselor prezente pe acest site sunt informative și pot fi schimbate fără o înștiințare prealabilă. Prețurile pot fi actualizate, fără o înștiințare prealabilă. De aceea este recomandat să revedeți prețurile atunci când faceți o comandă.

Dacă plata se face în avans, clientul va avea dreptul de a primi înapoi banii plătiți pentru produsul respectiv. În toate cazurile în care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediată a sumelor încasate deja de Societate, dar nu și alte despăgubiri.

De asemenea, Societatea nu răspunde și nici nu va fi făcută responsabilă pentru funcționarea defectuoasă a site-ului, informațiile, conținutul, materialele sau produsele de pe site.

Orice reclamație va fi adusă la cunoștința Societății în maximum 24 de ore de la recepționarea produselor.

Promoții și concursuri

Societatea își stabilește singură regulamentele promoțiilor și concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului propriu. De promoții beneficiază doar acele comenzi care respectă întocmai regulile afișate pe site. De asemenea, promoțiile se aplica doar comenzilor care sunt înregistrate în perioada de timp în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. Societatea nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și poate întrerupe sau anula orice promoție în orice moment, fără nici o notificare prealabilă.

Achiziţia online

Pot plasa comenzi în website persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua efectuării comenzii şi care au acceptat termenii şi condiţiile impuse.

Toate informaţiile de pe website-ul nostru au scop informativ, ele nefăcând obiectul unui Contract Comercial, până în momentul lansării şi confirmării unei comenzi.

După plasarea unei comenzi în magazinul nostru, vă vom trimite un email de înştiinţare referitor la recepţia comenzii dumneavoastră.

Acceptarea comenzii vă va fi adusă la cunoştinţă prin email sub forma Confirmării Comenzii. Contractul dintre firma noastră şi cumpărător devine valabil în momentul expedierii Confirmării Comenzii şi face referire strict la Produsele confirmate. O comandă neconfirmată nu are valoarea unui contract.

Ne rezervăm dreptul, în orice moment și la discreția noastră, de a refuza acceptarea unei comenzi, din orice motiv și fără a răspunde față de Client. Comenzile pot fi plasate numai de către persoane fizice și juridice care cumpără bunurile în scopuri altele decât pentru revânzare.

Clientul poate folosi website-ul și poate plasa o comandă fără obligația de a-și crea un cont sau de a se înregistra.

Contractul se consideră încheiat la momentul expedierii către cumpărător a email-ului ce conţine Confirmarea Comenzii. Vă rugăm să verificaţi conţinutul confirmării comenzii şi să notificaţi eventualele erori descoperite la adresa noastră de email contact@jackscustomhats.com.

Dacă apar erori şi unele produse sunt postate cu un preţ greşit, veţi fi contactat şi veţi avea opţiunea de confirmare a comenzii la preţul corect sau de anulare a acesteia. Dacă nu puteţi fi contactat, comanda va fi considerată anulată şi se va recurge la procedura de restituire a sumei plătite.

Nu ne obligăm să onorăm comenzi ce au ca obiect produse al căror preţ este greşit, iar greşeala este sesizabilă, preţul expus neîncadrându-se în grila noastră obişnuită de preţuri. Ne rezervăm dreptul de a schimba preţul produselor postate pe site în orice moment, cu excepţia produselor care fac obiectul unei comenzi confirmate.

Referitor la voucherele de discount, aceste discounturi nu se cumulează cu alte promoţii și nu se aplică pentru produsele deja aflate la reducere.

Informații produse

Am făcut eforturi să prezentăm culorile produselor cu cea mai mare acuratețe posibilă. Cu toate acestea, este posibil ca unele culori să prezinte diferenţe de nuanţă între produsul real şi imaginea acestuia pe site. Aceste diferenţe pot apărea ca urmare a prelucrării imaginilor sau a diferențelor dintre monitoare.

Mărimile fiecărei pălării sunt afișate atât în centimetri, cât și în inchi și în standardele US. Vă rugăm să țineți cont de faptul că, fiind produse realizate manual, unori, mărimile pot varia ușor.

Pentru orice întrebări sau infomații legate de produsele noastre, ne puteți scrie pe adresa de email contact@jackscustomhats.com.

Garanție

Societatea garantează faptul că, la momentul livrării, bunurile achiziționate au caracteristicile și corespund descrierii din comanda plasată și aprobată de către cumpărător.

Perioada de garanţie pentru produse este de 1 (unu) an. În această perioadă, cumpărătorul beneficiază gratuit de repararea sau înlocuirea produselor ce prezintă defecte de fabricaţie.

Pentru a beneficia de garanţia produselor, cumpărătorul se obligă să respecte toate instrucţiunile de utilizare şi întreţinere furnizate de producător.

Garanția acoperă:

– defecte de fabricație;

– cusături deșirate

– accesorii deteriorate/desprinse

– căptușeală desprinsă

Garanția NU acoperă:

– semne normale de purtare;

– pete;

– pierderea formei borului/calotei (este firesc ca o pălărie să-și piardă structura în timp)

– pierderea sau furtul

– deteriorarea intenționată sau accidentală

Pentru solicitări de reparații, vă ruăm să ne scrieți un email la adresa contact@jackscustomhats.com, cu următoarele informații:

– nume și prenume

– descriere și fotografii ale defectelor pentru care se solicită reparația

Pentru trimiterea pălăriei spre reparare, aceasta trebuie expediată într-un ambalaj similar celui în care a fost primită. Folosirea unui ambalaj necorespunzător poate provoca pălăriei defecte suplimentare ce nu sunt acoperite de garanție sau care nu pot fi remediate.

În cazul în care defectele nu pot fi remediate, pălăria va fi înlocuită cu una nouă. În situația în care, din motive obiective, pălăria nu mai poate fi fabricată, aceasta va fi înlocuită cu alta, la alegerea clientului.

Expedițiile internaționale trebuie să acopere și costul de retur al coletului.

Plata

Preţurile afişate în magazinul nostru sunt în exprimate în LEI (pentru România) și EURO (pentru restul țărilor) şi NU sunt purtătoare de TVA.

Pentru produsele livrate pe teritoriul României, transportul este GRATUIT.

De asemenea, pentru comenzile cu livrare în afara României, clientul este responsabil cu plata oricăror taxe vamale aplicabile în țara de destinație.

Livrare

Timpul estimat de livrare al produselor cumpărate din magazinul nostru este de 8-10 săptămâni din momentul achitării produsului. Cu toate acestea, avand în vedere contextul actual (COVID-19), acest termen se poate prelungi, independent de voința noastră.

În toate cazurile în care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediată a sumelor încasate deja de Societate, dar nu și alte despăgubiri.

Comenzile vor fi expediate la adresa indicată în formularul de comandă. Societatea nu este responsabillă dacă datele furnizate nu sunt corecte. De asemenea, nu se fac livrări către căsuțe poștale sau către zonele cu restricții.

Odată ce produsul a intrat în posesia cumpărătorului, toate riscurile cu privire la deteriorarea sau pierderea produsului trec în responsabilitatea clientului.

Returnarea produselor

Produse returnabile

Produsele returnabile sunt cele care nu au elemente personalizate.

În cazul în care există nemulțumiri față de produsele achiziționate, Clientul are dreptul de a denunța unilateral comanda, notificând în scris că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice.

Clientul poate solicita o mărime sau culoare diferită a aceluiași produs sau poate solicita restituirea inegrală a prețului achitat.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original sau echivalent, fără a prezenta urme de uzură, atât în cazul produsului cât și ale accesoriilor/consumabilelor ce îl însoțesc, cu etichetele intacte și documentele originale care l-au însoțit (factura fiscală, instrucțiuni etc.).

Nu sunt acceptate spre despăgubire produsele care au fost deteriorate în timpul transportului către noi.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. La primire, coletul va fi verificat pentru a se constata dacă îndeplinește condițiile mai sus menționate; în caz contrar acesta va fi refuzat. Astfel, vor fi refuzate coletele care conțin produse în altă stare decât cea în care au fost livrate, cele a căror returnare nu a fost notificată în prealabil, precum și cele care conțin produse deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare din partea Clientului.

Conform legii, Societatea va restitui valoarea comenzii în cel mult 14 zile calendaristice de la data returnării, prin transfer bancar în contul specificat de client.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clienților prin serviciul de curierat. Comenzile care au fost ridicate de la sediul Societății sau au fost transportate direct la clienți prin intermediul personalului propriu sau intermediari nu sunt considerate comerț la distanță, întrucât pot fi vizualizate, verificate și acceptate personal, corespunzătoare cu scopul și nevoile clientului.

Produse nereturnabile

Produsele personalizate NU sunt returnabile; totuși, dacă pălăria nu este o ”potrivire perfectă”, putem conlucra pentru remedierea acestui aspect.

Dispute și conflicte

Orice tentativa de acces neautorizat pe site-ul www.jackscustomhats.com sau încercare de fraudă vor fi raportate autorităților competente. Orice conflict apărut între Societate și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu, iar soluționarea conflictelor este de competența instanțelor. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.

Pentru informații suplimentare, scrieți-ne la: contact@jackscustomhats.com.